Home                                                      Historiek van S.C. Nooit-Wanhopen

 

Onder impuls van o.m. Denis Dockx, Louis Vets en Leopold Goelen, vader van oud-Liersespeler René Goelen, werd in Berlaar-Heikant op 24 Maart 1954 supportersclub ‘Nooit Wanhopen’ van voetbalclub K. Lierse SK opgericht.

In het prille begin kende ze haar thuishaven in café ‘Nuchter Kalf’, dat toen uitgebaat werd door Jos Van Houtvinck en Jet Verstraeten.

In 1956 verhuisde de club naar café ‘Dourdan’ bij Alfons Mariën (de krent), beter bekend als ‘Fonne van de Loe’ en Helena Delen. Op dat moment werd Louis Vets de eerste voorzitter van de supportersclub en dat is hij gebleven tot in 2007, En na 50 jaar voorzitter te zijn geweest het voorzitterschap overgaf aan zijn naamgenoot Rudy Vets, Die tot op heden nog steeds voorzitter is.

In de beginjaren kende de supportersclub maar enkele tientallen leden. Doorheen de jaren steeg het succes, mede door de derde officiële Lierse landstitel in 1960. Memorabel was het toen alle Liersespelers en het bestuur van Lierse met fanfare in colonne over de Hei trokken.

Door de groeiende interesse werd in die tijd besloten om ook alle verplaatsingen naar uitwedstrijden met de bus te doen, iets wat nu nog steeds gebeurt.

Van 1962 tot 1987 bevond het supporterslokaal zich in café ‘Alaska’.  In die periode werd het café achtereenvolgens uitgebaat door Armand Mariën (den Dolf) (tot ±1970 en ±1972-1976), Jos Laureys (de Coce) (±1970-1972) en Hilda Hendrickx (±1976-1987).

In 1969 mocht er opnieuw gevierd worden op de Hei want Lierse won de Beker van België wat tot nieuwe onvergetelijke vreugdetaferelen leidde.

Vanaf 1987 tot op heden is het clublokaal van ‘Nooit Wanhopen’ gevestigd in Café Centrum bij oud-Liersespeler Jef Mariën en Nicole Verloy. Op dat moment is de club ook heel sterk gegroeid. 

In 1994 vierde supportersclub ‘Nooit Wanhopen’ haar 40-jarig bestaan met een receptie en dansavond in zaal ‘Michaël’ voor het bestuur en de spelers van Lierse, het bestuur van het supportersverbond en delegaties van bevriende supportersclubs.

Het jaar 1997 zal altijd een magisch jaar blijven met de vierde en voorlopig laatste landstitel van Lierse.  In de laatste wedstrijd op Standard moest de beslissing vallen. SC Nooit Wanhopen reed toen met drie bussen naar Luik. Achteraf heerste er opnieuw dolle feestvreugde want het was toch alweer 37 jaar geleden dat Lierse zich de beste club van het land mocht noemen. Er waren dolgekke Supporters die zich volledig kaal lieten knippen of hun haar geel & zwart lieten kleuren.’s Anderendaags ging de in 2015 overleden schoolmeester Jhon Wuyts (1944-2015) dan zijn kinderen, allen getooid in het heilige geel en zwart, het geweldige Lierse gevoel onderwijzen in het supporterslokaal Café Centrum, iets wat hij in 1999 nog eens mocht overdoen toen Lierse de Beker van België veroverde. 

Doorheen de jaren werden er met de bus vanuit de Hei ook Europese wedstrijden gevolgd in het buitenland, denken we maar aan de trips naar Zürich, Monaco, Bordeaux, Vitesse Arnhem en Heerenveen.

Momenteel telt supportersclub Nooit Wanhopen zo’n 100 leden. De voornaamste activiteiten van de club zijn de abonnementenverkoop het bezorgen van de tickets voor de busverplaatsingen en het verstrekken van praktische informatie over Lierse. 

Verder organiseert de club jaarlijks een eetdag in zaal Familia te Berlaar Heikant en een algemene quiz in het chalet van FC Heikant.

Het huidige bestuur bestaat uit, Voorzitter Rudy Vets , Secretaris Freddy Leys, Feestleider René Van Hoof, En de bestuursleden  Bert Vivet en Marc Van Hout.

SC Nooit Wanhopen vierde op 30 mei 2004 haar 50-jarig bestaan uitbundig in Café Centrum; enerzijds met een receptie voor de Liersespelers, het Lierse bestuur, het supportersverbond, delegaties van supportersclubs en natuurlijk de eigen leden, anderzijds met een feestavond met optreden van de gerenommeerde Heikantse covergroep Triplex, discobar en feesttent.

En op 14 Juni 2014 vierden SC Nooit Wanhopen dan hun 60 jarig bestaan, Dit werdt ook gevierd met het Lierse supportersverbond, delegaties van supportersclubs en de eigen leden, Het was een feestavond met optredens van Christoff & Lindsay, Ronny Lee, en de Berlaarse coverband DC Section.Het werd een onvergetelijke avond.