Home            Foto's                                                       Peter van  onze Supportersclub:

                                                                                              Frédéric Frans rugnr. 15  bij  K.Lierse S.K.

 

Frédéric Frans, (Voor de vrienden Fré) werd geboren te Wespelaar, Op 03 Januari 1989, Hij speelt reeds 20 jaar voor Lierse en is eigenlijk een zuiver product van de Lierse jeugdwerking en speelt meestal als centrale verdediger met het Nr. 15.

Als kleuter begon Frans te voetballen bij Olympia Wespelaar. Op 5-jarige leeftijd werd hij opgemerkt door de jeugdwerking van Lierse en bij deze club zou hij de jeugdreeksen doorlopen en zijn debuut maken in Eerste Klasse. Het debuut kwam er vrij onverwacht, onder toenmalig coach Kjetil Rekdal kreeg Frans op 18-jarige leeftijd zijn eerste speelminuten. Hij viel in tijdens de match KRC Genk - Lierse.

Ondertussen trainde Frans al even mee met de A-kern en daar maakte hij een goede indruk. Lierse besloot hem half februari 2007 zijn eerste profcontract aan te bieden. Enkele matchen na Genk-Lierse viel hij tegen Standard in bij de rust. Dit werd gevolgd door zijn eerste basisplaats in de match Lierse - Cercle Brugge, een plaats die hij niet meer zou afgeven. Hij kwam nog 10 maal aan de aftrap en liet zijn talent opmerken. Daardoor kwamen er ook de eerste selecties voor het nationale jeugdelftal (-19 jaar).

Desondanks degradeerde Lierse op het einde van dat seizoen naar Tweede Klasse. Frans bleef bij de club en is inmiddels een vaste waarde geworden in het team. Na 3 seizoenen Tweede Klasse (75 wedstrijden) slaagde hij er in om kampioen te spelen en zo terug te keren naar de Jupiler Pro League. In het seizoen 2010-2011 speelde hij door een knieblessure slechts elf wedstrijden maar onder toenmalig trainer Eric Van Meir kreeg hij wel de kapiteinsband rond zijn arm. Begin mei 2011 tekende hij een nieuw contract zodat hij tot 2014 aan Lierse verbonden is.

Sinds dit seizoen werd hij peter van onze supportersclub waarvoor wij hem erg dankbaar zijn.


Frédéric , Welkom  bij onze supportersclub.